Club

Royal FC Mandel United werd opgericht in 1926 en is een historische en ambitieuze Belgische voetbalclub uit Izegem.

Sind het ontstaan speelde de club onder de naam KFC Izegem tussen tweede nationale en eerste provinciale. In 2017 fusioneerde de club met OMS Ingelmunster tot het huidige Royal FC Mandel United.

In de zomer van 2022 nam een lokale groep ondernemers onder leiding van de nieuwe Voorzitter Frederick Verhelst de aandelen van de club terug over van de investeringsmaatschappij die de cub twee jaar eerder had overgenomen.  De rood-zwart-gele club werkt zijn thuiswedstrijden af in de Skyline Arena in Izegem. De grote sterkte van de club is de gereputeerde jeugdwerking. Meer dan 600 spelers worden begeleid met ploegen in zowel regionale, provinciale als interprovinciale reeksen. In de eerste ploeg van Mandel United spelen steevast een aantal eigen jeugdproducten in het basiselftal.

Verder presenteert Mandel United zich ook als een club met een sterk sociaal engagement binnen het lokale netwerk. Van de eerste ploeg over het B-elftal, de Mandel ladies, studaxen, jeugdploegen en uiteraard het G-voetbal. Alle teams fungeren als platform om Mandel United een waardevolle verbindingspartner te maken tussen de verschillende actoren actief in het sociaal-economisch weefsel in de regio.

 

 

Missie & Visie

De fundamenten, pijlers waarop onze ganse ploeg steunt zijn ondertussen vastgelegd: oesjeun, goestehn, goazegevn!

1.gezond financieel beleid

Niet alles kan en mag van 1 of enkele personen komen, we hebben nood aan nieuwe inkomsten, sponsoring, events, een topkantine, we werken hier keihard aan. En iedere euro die binnen komt, wordt eerst twee keer omgedraaid voor hij wordt uitgegeven!

2. durven innoveren

We moeten creatief zijn, op alle vlakken, sportief, commercieel, organisatorisch, zelfs met een kleiner budget kun je winnen, het zijn niet altijd de grote die de kleine vangen, maar wij willen vooral de de slimme en de rappe zijn!

3.positief samenwerken

Enkel wie het ploegbelang boven het individuele plaatst kan hier een mooie toekomst hebben. Ieder zijn mening, maar enkel met 1 gezamenlijk doel kan men samen de uitdagingen aangaan

4.alles voor de jeugd.

Jullie zijn het kloppend hart van de club, we nemen voortaan enkel beslissingen die het belang van de jeugd voorop zetten. We hebben op dit moment in eerste nationale de meeste speelminuten voor de eigen opgeleide jeugdspelers

Bestuur

In de zomer van 2022 nam een ​​lokale groep ondernemers onder leiding van de nieuwe Frederick Verhelst de aandelen van de club terug over van de Franse investeringsmaatschappij die de cub twee jaar Voorzitter had eerder overgenomen. Mario David is naast aandeelhouder ook actieve Bestuurder en Paul Seynaeve en Bob Callens zijn gewaardeerde aandeelhouders.

Het Raad van Bestuur wordt ondersteund door een sterke Dagelijkse Werking met Angelo Paravizzini voor het sportieve beleid, Stijn Naessens voor het jeugdbeleid, Wim Deprez voor het commerciële beleid en de events, Jan Desmet als GC en administratief en operationele verantwoordelijke, Domien Poleyn voor de communicatie en Francis Leman voor de uitbating van de kantine.